Mexický humr - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mexický humr
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 36628 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
680 g | Humr |
15 g | Koriandr čerstvý |
1 ks | Limetka |
Pikantní fazole | |
---|---|
1 stroužek | Česnek |
10 g | Chilli paprička |
250 g | Cibule |
400 g | Fazole bílé sterilované |
3 g | Kmín mletý |
20 g | Koriandr čerstvý |
3 g | Pepř černý mletý |
250 g | Rajčata |
5 g | Sůl |
Česnekové máslo | |
5 stroužek | Česnek |
150 g | Máslo čerstvé |
10 g | Oregano čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 206,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,5mg |
Vitamín E | 4,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 46,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Humr, Koriandr čerstvý, Limetka, Česnek, Chilli paprička, Cibule, Fazole bílé sterilované, Koriandr čerstvý, Rajčata, Sůl, Česnek, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kmín mletý, Pepř černý mletý, Máslo čerstvé, Oregano čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mexický humr postup přípravy receptu:
1 | Fazolová omáčka: smícháme oloupaná a nakrájená rajčata, nasekanou cibuli, drcený česnek, chilli papričku, koriandr, kmín. Přidáme fazole, osolíme a opepříme. |
2 | Každý humří ocásek rozřízneme podélně na poloviny, maso uvolníme, ale ponecháme v krunýři. |
3 | Česnekové máslo: máslo utřeme v misce, přidáme drcený česnek, nasekané čerstvé oregano, podle chuti osolíme, opepříme. Polovinou máslové směsi potřeme humří maso. |
4 | Humra dáme asi na 5 minut pod horký gril, až se začnou objevovat tmavá místa a je do hloubky prohřátý. |
5 | Zbylým česnekovým máslem potřeme humra a ozdobíme ho stočenými plátky limetky a snítkami koriandru. Servírujeme s fazolovou omáčkou. |