Recept

Bílý chřest se smetanovou omáčkou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 36629

Ingredience

1 kg Chřest bílý
1 polévková lžíce Cukr krystal
1 kávová lžička Maizena - kukuřičný škrob
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 ks Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
125 ml Víno bílé
150 g Zakysaná smetana
2 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 259 kcal
Kilojoule 1 085kJ
5% Sacharidy 18 g
21% Tuky 16 g
5% Sodík 103 mg
17% Bílkoviny 10 g

Bílý chřest se smetanovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Do připraveného hrnce vložíme chřest, máslo a cukr, vše zalijeme horkou vodou a přivedeme k varu. Hrnec zakryjeme pokličkou a necháme vařit 20 minut na mírném ohni. Poté vodu slijeme a chřest necháme vychladnout.

2

Smetanovou omáčku si připravíme tak, že do vína dáme žloutky, maizenu, sůl a pepř. Pomalu zahříváme a šleháme tak dlouho, dokud omáčka nezhoustne. Kastrůlek s omáčkou odstavíme a omáčku mícháme, dokud se omáčka neochladí. Poté přidáme zakysanou smetanu.

3

Na připravené talíře rozložíme chřest a přelijeme smetanovou omáčkou. Vše posypeme nasekanou pažitkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept