Nadívané rýžové papriky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nadívané rýžové papriky
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | tejnecka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 36630 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 ks | Cibule |
140 g | Kuřecí maso vařené |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
2 polévková lžíce | Olivy zelené |
4 ks | Paprika zelená |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 ks | Rajčata |
200 g | Rýže dušená |
1 kávová lžička | Sůl |
5 polévková lžíce | Sýr Čedar |
1 polévková lžíce | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 31,5mg |
Draslík | 488,5mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 128,3mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Paprika zelená, Rajčata, Rýže dušená, Sůl, Sýr Čedar, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí maso vařené, Olej olivový, Olivy zelené, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nadívané rýžové papriky postup přípravy receptu:
1 | Papriky podélně rozpůlíme a zbavíme semínek. Cibulku osmažíme na oleji a poté přidáme nakrájené maso. Přisypeme olivy, nakrájenou petrželovou nať, pokrájená rajčata, rýži, sůl, pepř a tymián a mícháme, až směs začne bublat. |
2 | Poloviny paprik naplníme směsí a posypeme strouhaným čedarem. Narovnáme do vymaštěného pekáčku a pečeme v troubě asi 25 minut při 180°C, dokud sýr nezezlátne. |
Poznámka
Místo kuřecího masa můžeme použít i králičí nebo hovězí maso.