Jednoduchý recept

Chřestový salát s vařenými vejci

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 36633
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

500 g Chřest zelený
1 polévková lžíce Citronová šťáva
1 kávová lžička Cukr moučkový
1 kávová lžička Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Ocet vinný
5 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 ks Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
1 ks Šalotka
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
1 ks Salát ledový
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 216 kcal
Kilojoule 905kJ
5% Sacharidy 17 g
19% Tuky 14 g
13% Sodík 265 mg
17% Bílkoviny 9 g

Chřestový salát s vařenými vejci postup přípravy receptu:

1

Do hrnce vložíme chřest, máslo, sůl a cukr a vše zalijeme vařící vodou. Přivedeme k varu a na mírném ohni povaříme 15 minut. Poté vodu slijeme.

2

Slepičí vejce uvaříme, necháme zchladnout a poté zbavíme skořápky.

3

V misce smícháme šalotku, olej, ocet, citronovou šťávu, sůl a pepř.

4

Natvrdo uvařená vejce nakrájíme na měsíčky a opatrně promícháme s chřestem a najemno nasekanou petrželovou natí.

5

Na připravené talíře rozdělíme listy ledového salátu, na ně poklademe chřest s vejci a vše zalijeme připravenou zálivkou. Salát zdobíme snítkami pažitky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept