Recept

Dvojité věnečky s mandlemi

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 36634

Ingredience

1 špetka Amonium
1 špetka Citronová kůra
60 g Cukr moučkový
120 g Džem rybízový
10 g Mandle
200 g Mouka pšeničná hladká T 650
100 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Smetana čerstvá ke šlehání
2 ks Vaječný žloutek slepičí
1 špetka Vanilka mletá
Sníh
140 g Cukr moučkový
2 ks Vaječný bílek slepičí
Na vál
30 g Mouka pšeničná hladká T 650

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 371 kcal
Kilojoule 1 551kJ
16% Sacharidy 56 g
18% Tuky 14 g
1% Sodík 21 mg
11% Bílkoviny 6 g

Dvojité věnečky s mandlemi postup přípravy receptu:

1

Mouku prosejeme, smícháme s cukrem, strouhanou citrónovou kůrou, vanilkou a špetkou amonia. Vsypeme na vál, přidáme rozsekané máslo, uděláme důlek, přilijeme smetanu, žloutky a vypracujeme těsto. Na chadném místě necháme chvíli odpočinout.

2

Poté těsto vyválíme na plát, vykrájíme ozdobná kolečka, rozložíme na suchý plech a ve středně vyhřáté troubě upečeme do zlatova.

3

Hotové cukroví potřeme uprostřed džemem, ze sladkého sněhu uděláme pomocí kornoutu na každém kolečku věneček, posypeme nasekanými opraženými mandlemi, ve vlažné troubě necháme dopéci. Rozložíme na mísu a podáváme.

4

Na sníh ušleháme tuhý sníh z bílků, přišleháme 50g cukru, poté vařečkou vmícháme zbytek cukru.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept