Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (75%)
ID receptu: 36635
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

200 g Avokádo
1 ks Bobkový list
100 g Čekanka
30 g Cibule
20 ml Citronová šťáva
90 g Krabí maso mražené
125 g Krevety tygří - loupané
6 ks Pepř černý celý
15 g Petržel - nať
160 g Rajčata
500 g Rejnok křídlo
100 g Roketa
100 g Salát kadeřavý
150 ml Vývar rybí
Zálivka
3 polévková lžíce Citronová šťáva
3 g Pepř černý mletý
125 ml Smetana zakysaná 14%
5 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 315 kcal
Kilojoule 1 320kJ
10% Sacharidy 35 g
14% Tuky 11 g
31% Sodík 629 mg
56% Bílkoviny 32 g

Salát s rejnokem postup přípravy receptu:

1

Do hrnce s vývarem, kouskem cibule, celým pepřem, 10 ml citronové šťávy a bobkovým listem dáme rejnoka. Přivedeme k varu, zakryjeme a 10-15 minut udržujeme těsně pod bodem varu. Po 5 minutách přidáme krevety a krabí maso. Když rejnok celý zmatní a zpevní, stáhneme hrnec z plotny.

2

Maso vyndáme, necháme mírně zchladnout, potom jej nakrájíme na středně velké kousky, které necháme úplně vychladnout.

3

Zálivka: do misky dáme smetanu a citronovou šťávu, dochutíme pepřem a solí. Zamícháme.

4

Talíře poklademe listy kadeřavého salátu, čekanky a rokety. Rozpůlíme, vypeckujeme a oloupeme avokádo a potřeme ho zbylou citronovou šťávou. Nakrájíme ho na podélně plátky, které ve tvaru vějíře vyrovnáme na listy salátu. Přidáme nudličky rajčat, rejnoka, krevety a krabí maso. Salát přelijeme zálivkou, ozdobíme nasekanou petrželovou natí a servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept