Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 36636

Ingredience

20 g Cukr vanilka
30 g Droždí
250 g Kompot jahodový
13 g Kypřicí prášek do pečiva
3 dl Mléko polotučné
500 g Mouka polohrubá
1,5 dl Olej slunečnicový
250 g Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 517 kcal
Kilojoule 2 165kJ
22% Sacharidy 80 g
23% Tuky 17 g
16% Sodík 314 mg
24% Bílkoviny 14 g

Bavoráky postup přípravy receptu:

1

Do hrníčku nalijeme mléko, trochu ho zahřejeme, přidáme 1 lžíci vanilkového cukru, rozdrobené droždí a na teplém místě necháme vzejít kvásek.

2

Do mísy vysypeme mouku, kypřící prášek, zbylý vanilkový cukr, sůl, přidáme kvásek, vypracujeme hladké těsto, aby nelepilo na ruce a na teplém místě necháme vykynout 30 minut.

3

Vykynuté těsto přendáme na vál, těsto válečkem rozválíme na velký plát a skleničkou vykrajujeme kolečka, které v pánvi na rozehřátém oleji pečeme dorůžova.

4

Do misky vylijeme smetanu, přidáme jahody, rozmixujeme a vzniklou směsí upečené bavoráky na talíři poléváme.

Poznámka

S těstem se nám bude lépe pracovat, pokud si vál nejdříve pomoučíme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept