Hrušky v červeném víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hrušky v červeném víně
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 3664 |
Ingredience
2 ks | Badyán |
100 g | Cukr třtinový |
8 ks | Hrušky |
50 g | Máslo čerstvé |
2 ks | Skořice celá |
250 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 72g |
---|---|
Cholesterol | 15,0mg |
Draslík | 513,4mg |
Vláknina | 40g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,6mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr třtinový, Hrušky, Skořice celá, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Badyán, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hrušky v červeném víně postup přípravy receptu:
1 | Hrušky trochu seřízneme aby seděly, dáme do hrnce nebo zapékací nádoby, zalijeme vínem a poklademe plátky másla. |
2 | Posypeme cukrem, přidáme celou skořici a badyán, přiklopíme a pečeme ve vyhřáté troubě 30 minut. |
3 | Vyndáme, přelijeme vypečenou šťávou a odkryté pečeme ještě 40 minut. |
4 | Podáváme teplé, přelité šťávou se šlehačkou nebo mascarpone. |