Recept

Dánské masové kuličky

  • Dánsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 36640

Ingredience

1 ks Cibule
0,5 kávová lžička Muškátový oříšek
30 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej rostlinný
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
200 g Rýže dušená
0,5 kávová lžička Sůl
250 g Telecí maso mleté
1 kávová lžička Tymián čerstvý
250 g Vepřové maso mleté
150 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 371 kcal
Kilojoule 1 552kJ
4% Sacharidy 13 g
32% Tuky 24 g
9% Sodík 188 mg
43% Bílkoviny 24 g

Dánské masové kuličky postup přípravy receptu:

1

V míse promícháme telecí a vepřové mleté maso s jemně nakrájenou cibulí, vmícháme rýži a postupně přiléváme studenou vodu. Přidáme sůl, pepř, strouhaný muškátový oříšek a nasekaný tymián. Necháme odležet v chladu nejméně 1 hodinu.

2

Ze směsi tvoříme kuličky. V pánvi rozpálíme olej s máslem a smažíme po dobu 4-5 minut.

Poznámka

Obvykle se masové kuličky podávají s vařenými bramborami, nakládanými okurkami nebo červenou řepou. Kuličky lze také grilovat.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept