Dánské masové kuličky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dánské masové kuličky
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | tejnecka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 36640 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
30 g | Máslo čerstvé |
0,5 kávová lžička | Muškátový oříšek |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
200 g | Rýže dušená |
0,5 kávová lžička | Sůl |
250 g | Telecí maso mleté |
1 kávová lžička | Tymián čerstvý |
250 g | Vepřové maso mleté |
150 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 105,3mg |
Draslík | 422,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 28,8mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,1mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Muškátový oříšek, Olej rostlinný, Rýže dušená, Sůl, Telecí maso mleté, Tymián čerstvý, Vepřové maso mleté, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dánské masové kuličky postup přípravy receptu:
1 | V míse promícháme telecí a vepřové mleté maso s jemně nakrájenou cibulí, vmícháme rýži a postupně přiléváme studenou vodu. Přidáme sůl, pepř, strouhaný muškátový oříšek a nasekaný tymián. Necháme odležet v chladu nejméně 1 hodinu. |
2 | Ze směsi tvoříme kuličky. V pánvi rozpálíme olej s máslem a smažíme po dobu 4-5 minut. |
Poznámka
Obvykle se masové kuličky podávají s vařenými bramborami, nakládanými okurkami nebo červenou řepou. Kuličky lze také grilovat.