Křehké košíčky s pomeranči a višněmi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Křehké košíčky s pomeranči a višněmi
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 36641 |
Kategorie: | Zákusky |
Ingredience
1 špetka | Citronová kůra |
30 g | Cukr moučkový |
50 g | Kompot višňový |
105 g | Máslo čerstvé |
210 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 ks | Pomeranče |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 špetka | Vanilka mletá |
Krém | |
---|---|
50 g | Cukr vanilka |
20 g | Mouka kukuřičná |
1 polévková lžíce | Pomerančová šťáva |
0,1 l | Smetana čerstvá ke šlehání |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
200 ml | Voda pitná |
Agar | |
15 g | Agar |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
150 g | Cukr moučkový |
0,3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 42g |
---|---|
Cholesterol | 247,1mg |
Draslík | 172,1mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 5,4mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 41,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr moučkový, Kompot višňový, Pomeranče, Vaječný žloutek slepičí, Pomerančová šťáva, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná, Citronová šťáva, Cukr moučkový, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Cukr vanilka, Mouka kukuřičná, Smetana čerstvá ke šlehání, Agar mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Vanilka mletá nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Křehké košíčky s pomeranči a višněmi postup přípravy receptu:
1 | Na vál prosejeme mouku, cukr a vanilku, přidáme nastrouhanou citronovou kůru, rozsekané máslo a žloutek. Vypracujeme těsto a na studeném místě necháme odpočinout. |
2 | Poté těsto rozdělíme na malé kousky, vtlačíme je do plechových formiček, rozložíme na plech a v mírně vyhřáté troubě upečeme dozlatova. |
3 | Mezitím si připravíme krém - v rendlíku důkladně rozmícháme smetanu, kukuřičnou mouku, žloutky a vanilkový cukr. V hrnci si přivedeme k varu vodu, poté ztlumíme plamen a do vody položíme rendlík se smetanou a mícháme do zhoustnutí. Krém necháme vychladnout, přidáme lžíci pomerančové šťávy a důkladně promícháme. |
4 | Upečené košíčky necháme vychladnout, vyklopíme, studené naplníme žloutkovým krémem, doplníme kousky pomeranče a zavařenou višní. |
5 | Agar si lehce opražíme, přelijeme studenou vodou a přes noc necháme namáčet. Poté vmícháme cukr, šťávu vymačkanou z citronu a zvolna rozvaříme. Vychladlým agarem přelijeme povrch košíčků. Necháme ztuhnout, rozložíme na mísu a podáváme. |