Recept

Křehké košíčky s pomeranči a višněmi

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 36641
Kategorie: Zákusky

Ingredience

1 špetka Citronová kůra
30 g Cukr moučkový
50 g Kompot višňový
105 g Máslo čerstvé
210 g Mouka pšeničná hladká T 650
3 ks Pomeranče
2 ks Vaječný žloutek slepičí
1 špetka Vanilka mletá
Krém
50 g Cukr vanilka
20 g Mouka kukuřičná
1 polévková lžíce Pomerančová šťáva
0,1 l Smetana čerstvá ke šlehání
3 ks Vaječný žloutek slepičí
200 ml Voda pitná
Agar
15 g Agar
1 polévková lžíce Citronová šťáva
150 g Cukr moučkový
0,3 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 460 kcal
Kilojoule 1 924kJ
17% Sacharidy 61 g
28% Tuky 21 g
1% Sodík 12 mg
13% Bílkoviny 7 g

Křehké košíčky s pomeranči a višněmi postup přípravy receptu:

1

Na vál prosejeme mouku, cukr a vanilku, přidáme nastrouhanou citronovou kůru, rozsekané máslo a žloutek. Vypracujeme těsto a na studeném místě necháme odpočinout.

2

Poté těsto rozdělíme na malé kousky, vtlačíme je do plechových formiček, rozložíme na plech a v mírně vyhřáté troubě upečeme dozlatova.

3

Mezitím si připravíme krém - v rendlíku důkladně rozmícháme smetanu, kukuřičnou mouku, žloutky a vanilkový cukr. V hrnci si přivedeme k varu vodu, poté ztlumíme plamen a do vody položíme rendlík se smetanou a mícháme do zhoustnutí. Krém necháme vychladnout, přidáme lžíci pomerančové šťávy a důkladně promícháme.

4

Upečené košíčky necháme vychladnout, vyklopíme, studené naplníme žloutkovým krémem, doplníme kousky pomeranče a zavařenou višní.

5

Agar si lehce opražíme, přelijeme studenou vodou a přes noc necháme namáčet. Poté vmícháme cukr, šťávu vymačkanou z citronu a zvolna rozvaříme. Vychladlým agarem přelijeme povrch košíčků. Necháme ztuhnout, rozložíme na mísu a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept