Recept

Křehký smetanový závin s vanilkovým krémem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 36642
Kategorie: Záviny, rolády

Ingredience

1 špetka Citronová kůra
120 g Cukr moučkový
1 ks Cukr vanilka
500 g Listové těsto
150 g Máslo čerstvé
220 ml Mléko polotučné
80 g Rozinky tmavé
1 špetka Sůl
5 ks Vejce slepičí
250 g Zakysaná smetana
6 ks Žemle tuková
vanilkový krém
80 g Cukr moučkový
2 ks Cukr vanilka
1 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
500 ml Mléko polotučné
2 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

43% Kalorie 858 kcal
Kilojoule 3 590kJ
25% Sacharidy 91 g
64% Tuky 48 g
5% Sodík 109 mg
29% Bílkoviny 16 g

Křehký smetanový závin s vanilkovým krémem postup přípravy receptu:

1

Máslo s cukrem a se žloutky vymícháme. Nakrájené žemle namočíme do trochy mléka, prolisujeme sítem a přidáme ke žloutkové směsi. Přimícháme zakysanou smetanu, citronovou kůru, vanilkový cukr a nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků se špetkou soli.

2

Lístkové těsto rozválíme a do poloviny potřeme připravenou náplní. Posypeme omytými rozinkami, okraje přehneme nahoru a těsto svineme.

3

Závin pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem asi 20 minut v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia. Potom závin přelijeme 200ml vroucího mléka a dopečeme.

4

Vanilkový krém: Žloutky, maizenu, cukr a vanilkový cukr rozmícháme v troše studeného mléka. Zbylé mléko uvedeme do varu a zvolna do něj vlijeme rozmíchanou směs. Povaříme do zhoustnutí.

5

Závin nakrájíme na porce a podáváme s připraveným vanilkovým krémem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept