Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (14%)
ID receptu: 36643

Ingredience

100 g Cukr moučkový
20 g Cukr vanilka
3 dl Jáhly - loupané proso
3 dl Mléko plnotučné
100 g Máslo jihočeské AB
250 g Povidla švestková
1 kávová lžička Sůl
0,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 509 kcal
Kilojoule 2 131kJ
23% Sacharidy 83 g
23% Tuky 17 g
7% Sodík 135 mg
14% Bílkoviny 8 g

Masopustní kaše postup přípravy receptu:

1

Jáhly propláchneme vroucí vodou. Scedíme, vsypeme do hrnce s vařící osolenou vodou. Na menším plamínku za stálého míchání přilijeme mléko a přisypeme vanilkový cukr a jáhly s ostatními surovinami vaříme přibližně 30 minut doměkka.

2

Uvařenou kaši nalijeme na jednotlivé talíře. Každou porci potřeme povidly a pocukrujeme moučkovým cukrem. Nakonec kaši polijeme rozpuštěným máslem a hotové jídlo podáváme.

Poznámka

Kaši podáváme teplou na teplém talíři jako hlavní jídlo. Ale můžeme podávat jako sladký předkrm.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept