Hřebenatky s chřestem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hřebenatky s chřestem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 36645 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
500 g | Chřest bílý |
15 g | Estragon |
750 g | Hřebenatka |
45 g | Máslo čerstvé |
3 g | Pepř černý mletý |
15 g | Petržel - nať |
40 ml | Rajčatová šťáva |
5 g | Sůl |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 75,4mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,2mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chřest bílý, Estragon, Hřebenatka, Sůl, Citronová šťáva, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Rajčatová šťáva mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hřebenatky s chřestem postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce si nalijeme vodu, dáme do něj pařáček a chřest uvaříme v páře doměkka. Nakrájíme jej a dáme stranou. |
2 | Rozehřejeme máslo, přidáme drcený česnek a 1 minutu jej smažíme. Vložíme nakrájené hřebenatky a průběžně promícháváme 1 minutu zahříváme, až na dotek ztuhnou. Přidáme chřest a ještě 3 minuty zahříváme. Směs vyjmeme z hrnce děrovanou naběračkou. |
3 | Do hrnce vložíme zbytek másla, citronovou šťávu, petrželovou nať, estragon, dochutíme pepřem a solí. Mícháme, až se máslo rozehřeje. Ochuceným máslem přelijeme hřebenatky, chřest a servírujeme. |