Sladký bramborák - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sladký bramborák
Sladký bramborák
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 36652 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
200 g | Brambory |
20 g | Cukr moučkový |
30 g | Máslo čerstvé |
100 g | Med včelí |
200 g | Mouka pšeničná hladká |
1 dl | Olej slunečnicový |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 131,7mg |
Draslík | 261,7mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,8mg |
Vitamín E | 10,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cukr moučkový, Med včelí, Olej slunečnicový, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sladký bramborák postup přípravy receptu:
1 | Brambory oloupeme a na jemném struhadle nastrouháme do mísy, kam rozklepneme celé vejce, přidáme sůl, pepř, přisypeme mouku, dobře promícháme a rozprostřeme na předem nahřátý a olejem vymaštěný plech, který vložíme do předehřáté trouby a pečeme dorůžova 20 minut. |
2 | Upečený bramborák ještě horký nakrájíme na porce, dáme na talíř, pokapeme medem, posypeme moučkovým cukrem a přiložíme tenký plátek másla. |
Poznámka
Sladký bramborák podáváme teplý, na předehřátém talíři, jako sladký předkrm.