Jednoduchý recept

Libové maso na jehle v marinádě s gyrosem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (23%)
ID receptu: 36653

Ingredience

100 g Anglická slanina
4 ks Cibulka jarní
400 g Drůbeží maso
1 polévková lžíce Koření Gyros
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
3 polévková lžíce Olej rostlinný
2 ks Paprika zelená
6 ks Rajčata Cherry
0,5 polévková lžíce Voda pitná
6 ks Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 392 kcal
Kilojoule 1 638kJ
5% Sacharidy 19 g
26% Tuky 20 g
12% Sodík 237 mg
63% Bílkoviny 35 g

Libové maso na jehle v marinádě s gyrosem postup přípravy receptu:

1

Libové maso nakrájíme na kousky a vložíme do marinády, která se skládá z 1 lžíce kořenící směsi gyros a 3 lžic oleje. Kousky masa promícháme a necháme uležet.

2

Na jehlu střídavě navlečeme anglickou slaninu (nebo špek), nakrájené papriky na proužky, žampiony, které předem oloupeme a nakrájíme, cibulku na plátky a cherry rajčátka buď celá nebo na půlky. Takto navlečené jehly ještě okořeníme, potřeme zbylou marinádou.

3

Maso na jehlách na oleji osmažíme, přitom jehly otáčíme, aby byly ze všech stran stejně opečené. Po opečení chvíli maso podusíme. Podušené a měkké maso vyjmeme a odložíme stranou na talíř.

4

Štávu zahustíme trochou hladké mouky, kterou rozmícháme s malým množstvím vody. Jehly poléváme šťávou až na talíři.

Poznámka

Libové maso – maso kuřecí, krůtí, vepřové.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept