Pečená husa s majoránkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečená husa s majoránkou
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | pavlickova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (23%) |
ID receptu: | 36659 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
25 g | Majoránka |
10 g | Sůl |
1 l | Voda pitná |
3 kg | Husa domácí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 400,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 2,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,1mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Majoránka, Sůl, Voda pitná, Husa domácí mají zadané všechny známé hodnoty.
Pečená husa s majoránkou postup přípravy receptu:
1 | Husu vypereme, dočistíme, odstraníme vnitřní sádlo, kterým poklademe dno pekáče. Husu osolíme celou, zevnitř i shora. Potom opláchneme větvičky čerstvé majoránky a naklademe na vnitřní sádlo v pekáči i do husy. Husu pečeme tak, že ji položíme hřbetem nahoru a ještě posypeme majoránkou. Potom vše podlijeme vodou, lepší je voda horká, a přikryjeme druhým pekáčem. |
2 | Pečeme v rozehřáté troubě při teplotě 200 stupňů. Husu po půl hodině pečení otočíme a pečeme dál při nižší teplotě, asi 180 stupňů. Stále dle potřeby podléváme, propichujeme, přebytečné sádlo sbíráme do nádobky. Upečenou husu rozkrájíme na potřebné porce a vložíme zpět do pekáče. Pokračujeme v pečení. Občas pekáč odkryjeme a podléváme dle potřeby. Potom husu dopékáme odkrytou, aby se vytvořila kůrka. |