Jednoduchý recept

Jahodová pusa

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 3666
Kategorie: Ovocné dezerty

Ingredience

440 g Cukr moučkový
600 g Jahody zahradní
150 g Jogurt ovocný
1 kávová lžička Potravinářská barva
8 ks Vaječný bílek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 367 kcal
Kilojoule 1 534kJ
24% Sacharidy 86 g
1% Tuky 1 g
5% Sodík 106 mg
13% Bílkoviny 8 g

Jahodová pusa postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme na 140C.

2

Bílky ušleháme do tuhého sněhu, přidáme barvivo a cukr a ještě dál šleháme, dokud nevznikne tužší hmota.

3

Plech vyložíme pečicím papírem a lžící vytvoříme asi 6 větších pusinek. Dáme cca na 60min sušit do trouby, poté troubu vypneme a pusinky v ní necháme ještě cca 3hodiny.

4

Podáváme s jahodami nakrájenými na čtvrtiny, jogurtem a posypané moučkovým cukrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept