Jahodová pusa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jahodová pusa
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 3666 |
Kategorie: | Ovocné dezerty |
Ingredience
440 g | Cukr moučkový |
600 g | Jahody zahradní |
150 g | Jogurt ovocný |
1 kávová lžička | Potravinářská barva |
8 ks | Vaječný bílek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 86g |
---|---|
Cholesterol | 0,5mg |
Draslík | 289,9mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 59,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Jahody zahradní, Jogurt ovocný, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Potravinářská barva nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Jahodová pusa postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 140C. |
2 | Bílky ušleháme do tuhého sněhu, přidáme barvivo a cukr a ještě dál šleháme, dokud nevznikne tužší hmota. |
3 | Plech vyložíme pečicím papírem a lžící vytvoříme asi 6 větších pusinek. Dáme cca na 60min sušit do trouby, poté troubu vypneme a pusinky v ní necháme ještě cca 3hodiny. |
4 | Podáváme s jahodami nakrájenými na čtvrtiny, jogurtem a posypané moučkovým cukrem. |