Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 36661
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

1 kg Brambory
50 g Cukr moučkový
100 g Máslo čerstvé
300 g Mouka pšeničná hrubá
200 g Ořechy vlašské
200 g Povidla švestková
0,5 dl Rum
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
4 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

47% Kalorie 918 kcal
Kilojoule 3 839kJ
30% Sacharidy 108 g
61% Tuky 46 g
12% Sodík 241 mg
37% Bílkoviny 21 g

Rumové tašky postup přípravy receptu:

1

Brambory se slupkou uvaříme v hrnci s osolenou vodou, scedíme, necháme vychladnout. Studené nastrouháme na jemném struhadle do misky. Přidáme sůl, rozklepneme celé vejce, vsypeme mouku, vlijeme rum.

2

Těsto promícháme, vyklopíme na moukou vysypaný vál. Rukama prohněteme, vypracujeme tuhé těsto. Válečkem rozválíme plát, který nakrájíme na čtverce. Do každého položíme lžičku povidel a prsty slepíme konce.

3

Do hrnce nalijeme vodu a do vařící vody dáme připravené taštičky. Vaříme asi 8 minut, hotové jsou, jakmile vyplavou na hladinu.

4

Uvařené scedíme, naporcujeme na talíře, posypeme moučkovým cukrem, mletými ořechy, polijeme rozpuštěným máslem a taštičky podáváme.

Poznámka

Rumové tašky podáváme teplé, na nahřátém talíři, jako teplý předkrm nebo jako hlavní jídlo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept