Jednoduchý recept

Indické hřebenatky

  • Indie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 36664
Kategorie: Maso

Ingredience

3 stroužek Česnek
10 g Chilli paprička
120 g Cibule
1 kávová lžička Hořčičné semínko
500 g Hřebenatka
5 g Kurkuma
3 polévková lžíce Olej slunečnicový
100 g Ořechy Kešu
180 g Paprika zelená
3 g Pepř černý mletý
5 g Sůl
250 ml Vývar rybí

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 342 kcal
Kilojoule 1 429kJ
5% Sacharidy 19 g
24% Tuky 18 g
45% Sodík 892 mg
50% Bílkoviny 28 g

Indické hřebenatky postup přípravy receptu:

1

Rozehřejeme olej, přidáme tmavá hořčičná semínka a smažíme je, až začnou pukat. Přidáme drcený česnek, hřebenatky a 2 minuty mícháme, až hřebenatky zmatní. Vyjmeme je a odložíme stranou.

2

Přidáme nasekanou cibuli, nudličky zelené papriky, chilli papričku a 3–5 minut za občasného míchání smažíme, až cibule změkne, ale ještě nemění barvu. Přidáme kurkumu, mícháme a smažíme ještě 1 minutu.

3

Vložíme mleté kešu oříšky, přilijeme vývar, přivedeme k varu a 5–10 minut zvolna vaříme, až omáčka zhoustne.

4

Do omáčky přimícháme hřebenatky, dochutíme pepřem a solí a zvolna vše dobře prohřejeme. Servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept