Mandarinkový čokoládový hřbet - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mandarinkový čokoládový hřbet
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 3667 |
Kategorie: | Třená těsta |
Ingredience
50 g | Cukr krupice |
70 g | Cukr moučkový |
30 g | Kakao - prášek |
1 hrst | Kokos - mletý (Kopra) |
300 g | Kompot mandarinkový |
1 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
2 polévková lžíce | Marmeláda jahodová |
70 g | Máslo čerstvé |
200 g | Mouka polohrubá |
100 g | Poleva čokoládová |
1 polévková lžíce | Rum |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 50g |
---|---|
Cholesterol | 133,2mg |
Draslík | 202,4mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 456,7mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,4mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr moučkový, Kakao - prášek, Kompot mandarinkový, Kypřicí prášek do pečiva, Poleva čokoládová, Rum, Skořice mletá, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kokos - mletý (Kopra), Marmeláda jahodová, Máslo čerstvé, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mandarinkový čokoládový hřbet postup přípravy receptu:
1 | Necháme okapat mandarinky, utřeme máslo s cukrem, kakaem, skořicí a žloutky do pěny. Vmícháme šťávu z kompotu, mouku a prášek do pečiva. |
2 | Promícháme sníh ušlehaný z bílků s cukrem a kakaovou pěnou. |
3 | Do vymazané formy naplníme 2/3 těsta, pokryjeme mandarinkami a přidáme zbytek. |
4 | Pečeme 45 minut ve středně vyhřáté troubě. |
5 | Rozehřejeme marmeládu s rumem a potřeme ještě teplý hřbet. Necháme vychladnout a podáváme. |