Jednoduchý recept

Mandarinkový čokoládový hřbet

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (30%)
ID receptu: 3667
Kategorie: Třená těsta

Ingredience

50 g Cukr krupice
70 g Cukr moučkový
30 g Kakao - prášek
1 hrst Kokos - mletý (Kopra)
300 g Kompot mandarinkový
1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
2 polévková lžíce Marmeláda jahodová
70 g Máslo čerstvé
200 g Mouka polohrubá
100 g Poleva čokoládová
1 polévková lžíce Rum
1 kávová lžička Skořice mletá
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 415 kcal
Kilojoule 1 735kJ
15% Sacharidy 55 g
27% Tuky 20 g
3% Sodík 67 mg
15% Bílkoviny 8 g

Mandarinkový čokoládový hřbet postup přípravy receptu:

1

Necháme okapat mandarinky, utřeme máslo s cukrem, kakaem, skořicí a žloutky do pěny. Vmícháme šťávu z kompotu, mouku a prášek do pečiva.

2

Promícháme sníh ušlehaný z bílků s cukrem a kakaovou pěnou.

3

Do vymazané formy naplníme 2/3 těsta, pokryjeme mandarinkami a přidáme zbytek.

4

Pečeme 45 minut ve středně vyhřáté troubě.

5

Rozehřejeme marmeládu s rumem a potřeme ještě teplý hřbet. Necháme vychladnout a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept