Jednoduchý recept

Zapečené slávky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 36672
Kategorie: Maso

Ingredience

1 stroužek Česnek
20 g Máslo čerstvé
3 kg Mušle slávky
3 g Pepř černý mletý
30 g Petržel - nať
300 ml Smetana 33% (šlehačka)
30 g Strouhanka
5 g Sůl
50 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

49% Kalorie 963 kcal
Kilojoule 4 031kJ
10% Sacharidy 36 g
62% Tuky 47 g
134% Sodík 3 g
164% Bílkoviny 92 g

Zapečené slávky postup přípravy receptu:

1

Do hrnce nalijeme víno, vložíme drcený česnek a přivedeme k varu. Dvě minuty zvolna vaříme.

2

Očištěné slávky dáme do hrnce, přikryjeme poklicí a opět přivedeme k varu. Vaříme 5–6 minut, až se slávky otevřou. Mušle vyjmeme.

3

Vývar přecedíme, přivedeme k varu a necháme vyvařit asi na 3 polévkové lžíce. Vlijeme smetanu a omáčku prohřejeme. Přimícháme polovinu petrželové natě, osolíme a opepříme.

4

Z každé slávky odstraníme svrchní část škeble, slávky se spodními škeblemi upravíme na velký žáruvzdorný talíř. Nabíráme omáčku a slávky poléváme, posypeme je strouhankou a pokropíme rozehřátým máslem. Na 5 minut dáme talíř 10 cm pod horký gril, až pokrm zezlátne.

5

Ozdobíme zbylou petrželovou natí a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept