Brambory s mušlemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brambory s mušlemi
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 36678 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
350 g | Brambory |
3 stroužek | Česnek |
350 g | Klobása Chorizo |
3 g | Kmín celý |
15 g | Koriandr čerstvý |
350 g | Mušle slávky |
40 ml | Olej olivový |
3 g | Pepř černý mletý |
50 ml | Sherry brandy |
5 g | Sůl |
125 ml | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 101,5mg |
Draslík | 725,8mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 264,2mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,2mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Kmín celý, Koriandr čerstvý, Mušle slávky, Sůl, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Klobása Chorizo, Olej olivový, Pepř černý mletý, Sherry brandy mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brambory s mušlemi postup přípravy receptu:
1 | Rozehřejeme olej, přidáme nakrájené brambory a 12–15 minut je za občasného míchání zvolna smažíme, až zezlátnou a změknou. Vložíme nakrájenou klobásu, drcený česnek a ještě asi 2 minuty smažíme, průběžně promícháváme. |
2 | Vlijeme rybí vývar, sherry, přidáme očištěné mušle, kmín, podle chuti osolíme a opepříme, přikryjeme přiléhající poklicí a přivedeme k varu. Vaříme 8–10 minut, až se slávky otevřou, kastrolem několikrát zatřeseme. |
3 | Odstraníme všechny slávky, které se neotevřely. |
4 | Směs slávek, brambor a klobásy přemístíme na velký talíř a přelijeme hustší šťávou. Ozdobíme koriandrem a horké podáváme. |