Jednoduchý recept

Rýže smažená s garnáty

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 36679

Ingredience

4 ks Cibulka jarní
250 g Garnát obecný
3 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 polévková lžíce Omáčka ústřicová
1 kávová lžička Pepř černý mletý
300 g Rýže dlouhozrnná
1 polévková lžíce Sardelová pasta
2 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
700 ml Voda pitná
200 g Vodní kaštany v nálevu
1 stroužek Česnek
2 polévková lžíce Řeřicha
125 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 467 kcal
Kilojoule 1 952kJ
20% Sacharidy 71 g
10% Tuky 8 g
44% Sodík 872 mg
50% Bílkoviny 28 g

Rýže smažená s garnáty postup přípravy receptu:

1

Ve vařící osolené vodě uvaříme rýži a udržujeme ji teplou.

2

Každé vejce rozšleháme zvlášť se dvěma lžičkami studené vody, solí a pepřem. Rozpálíme ve woku 2 lžíce oleje. Přilijeme první vejce, necháme jej v klidu smažit, dokud neztuhne. Vyndáme omeletu na prkénko a zopakujeme s druhým vejcem. Poté omelety nakrájíme na čtverce o straně 3 cm.

3

Zbylý olej rozehřejeme ve woku, přidáme pokrájené jarní cibulky a česnek a minutu smažíme. Přidáme pokrájené žampiony a dvě minuty smažíme. Vmícháme sardelovou a ústřicovou omáčku, přidáme vodní kaštany, sůl, pepř a garnáty a vše povaříme 2 minuty.

4

Vmícháme vařenou rýži a minutu smažíme. Přidáme řeřichu a čtverečky omelety a smažíme 2 minuty. Ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept