Sýrový dort s řeřichou a jahodami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sýrový dort s řeřichou a jahodami
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 3668 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
12 krajíc | Chléb toastový |
300 g | Jahody zahradní |
30 g | Máslo čerstvé |
30 g | Řeřicha |
300 g | Sýr Gorgonzola |
250 g | Sýr Lučina - termizovaný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 56,0mg |
Draslík | 97,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,6mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb toastový, Jahody zahradní, Řeřicha mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Sýr Gorgonzola, Sýr Lučina - termizovaný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sýrový dort s řeřichou a jahodami postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 200C. Formičku tvaru sklenice vyložíme alobalem. |
2 | V misce utřeme lučinu a gorgonzolu a poté sýrovou pastu lžící vmačkáme do formy. Necháme v lednici chladit cca 1 hodinu. |
3 | Z chleba odkrojíme kůrky a střídku válečkem rozválíme na tenké plátky. Potřeme máslem, rozložíme na plech a opečeme v troubě dozlatova. |
4 | Sýrový dort vyklopíme, ozdobíme jahodami nakrájenými na kolečka a řeřichou. |
5 | Podáváme s křehkými chlebíčky. |