Pikantní slávky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní slávky
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 36683 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Chilli koření mleté |
1 kávová lžička | Kmín mletý |
20 ml | Limetková šťáva |
1200 g | Mušle slávky |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
2 polévková lžíce | Paprika mletá sladká |
3 g | Pepř černý mletý |
350 g | Rajčata |
5 g | Sůl |
600 ml | Vývar rybí |
Pesto | |
---|---|
1 stroužek | Česnek |
10 g | Chilli paprička |
80 g | Koriandr čerstvý |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
3 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 67,2mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 38,9mg |
Vitamín E | 2,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli koření mleté, Limetková šťáva, Mušle slávky, Paprika mletá sladká, Rajčata, Sůl, Vývar rybí, Česnek, Chilli paprička, Koriandr čerstvý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kmín mletý, Olej olivový, Pepř černý mletý, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní slávky postup přípravy receptu:
1 | Pesto: lístky koriandru rozmixujeme spolu s olivovým olejem, česnekem a zelenou chilli papričkou. Podle chuti osolíme, opepříme a odložíme stranou. |
2 | Rozehřejeme olej, přidáme oloupaná nakrájená rajčata, drcený česnek a 8 minut za občasného zamíchání zahříváme, až směs zhoustne. Přimícháme papriku, chilli koření a mletý kmín. |
3 | Vložíme mušle, 1 minutu je mícháme s ostrou kořeněnou směsí, potom přilijeme vývar. Hrnec zakryjeme poklicí a asi 12 minut mušle zvolna vaříme, než se otevřou; hrncem často třeseme. Odstraníme mušle, které se neotevřely. |
4 | Děrovanou naběračkou přemístíme mušle do vyhřáté mísy. Vývar přelijeme do menšího hrnce a vaříme, až se asi polovina vyvaří. Přidáme šťávu z limetky, dochutíme pepřem a solí a omáčkou přelijeme mušle. |