Jednoduchý recept

Květy smažené z olihně

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 36688

Ingredience

2 kávová lžička Cibulka jarní
2 polévková lžíce Fazolová černá omáčka
4 polévková lžíce Olej rostlinný
0,5 kávová lžička Olej sezamový
400 g Olihně
1 ks Paprika zelená
0,5 kávová lžička Sůl
1 kávová lžička Víno rýžové čínské
0,3 kávová lžička Zázvor mletý
1 stroužek Česnek
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 167 kcal
Kilojoule 698kJ
2% Sacharidy 5 g
11% Tuky 9 g
10% Sodík 205 mg
28% Bílkoviny 16 g

Květy smažené z olihně postup přípravy receptu:

1

Oliheň podélně rozřízneme a na povrchu masa vytvoříme nožem mřížkový vzor. Oliheň nakrájíme na kousky o velikosti poštovní známky. Kousky olihně blanšírujeme několik vteřin v misce s horkou vodou. Poté vyndáme a necháme okapat.

2

Papriku nakrájíme na malé trojúhelníky. V předehřátém woku rozehřejeme rostlinný olej a osmahneme minutu papriku, přidáme zázvor, rozetřený česnek, pokrájenou jarní cibulku, sůl a olihně a několik minut mícháme. Přidáme omáčku z černých fazolí, rýžové víno a promícháme.

3

Květy olihně přendáme na servírovací mísu, zakápneme sezamovým olejem a ihned podáváme.

Poznámka

Doporučujeme podávat s rýží.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept