Recept

Koňská pečeně a la zvěřina

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 270 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 240 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 36699
Kategorie: Maso

Ingredience

100 g Celer bulvový
2 g Jalovec
1000 g Koňské maso
30 g Mouka pšeničná hladká
100 g Mrkev kořen
6 g Pepř černý mletý
100 g Petržel kořen
120 g Sádlo vepřové škvařené
2 dl Smetana 12% (konzumní)
9 g Sůl
2 g Tymián sušený
1,5 l Voda pitná
Na marinádu
2 ks Bobkový list
100 g Celer bulvový
1 ks Cibule
2 g Jalovec
100 g Mrkev kořen
0,5 dl Ocet kvasný lihový
100 g Petržel kořen
8 g Sůl
3 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 363 kcal
Kilojoule 1 518kJ
3% Sacharidy 10 g
109% Tuky 82 g
47% Sodík 947 mg
52% Bílkoviny 29 g

Koňská pečeně a la zvěřina postup přípravy receptu:

1

Maso vložíme do keramické nádoby, obložíme nastrouhanou kořenovou zeleninou, cibulí, bobkovým listem a nadrceným jalovcem. Zalijeme svařenou vodou se solí a octem a necháme 5 dní uležet.

2

Uleželé maso vyjmeme, osušíme, nasolíme a poprášíme moukou. Na pánvi rozpálíme sádlo a maso opečeme rovnoměrně ze všech stran. Přemístíme do kastrolu, na pánvi na výpeku osmažíme zeleninu z marinády a přidáme čerstvou kořenovou zeleninu. Orestovanou zeleninu přidáme i s tukem k masu, podlijeme vodou a zakryté dusíme 4 hodiny, maso občas otočíme a pravidelně podléváme, podle potřeby přidáváme vodu. Když je maso měkké, vyjmeme ho, šťávu povaříme s trochou jalovce a tymiánu, zjemníme smetanou a vrátíme maso nakrájené na plátky.

Poznámka

Maso je nutné na 5 dní naložit.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept