Koňská pečeně a la zvěřina - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 270 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Koňská pečeně a la zvěřina
Celkový čas: | 270 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 240 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 36699 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Celer bulvový |
2 g | Jalovec |
1000 g | Koňské maso |
30 g | Mouka pšeničná hladká |
100 g | Mrkev kořen |
6 g | Pepř černý mletý |
100 g | Petržel kořen |
120 g | Sádlo vepřové škvařené |
2 dl | Smetana 12% (konzumní) |
9 g | Sůl |
2 g | Tymián sušený |
1,5 l | Voda pitná |
Na marinádu | |
---|---|
2 ks | Bobkový list |
100 g | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
2 g | Jalovec |
100 g | Mrkev kořen |
0,5 dl | Ocet kvasný lihový |
100 g | Petržel kořen |
8 g | Sůl |
3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 75,0mg |
Draslík | 684,1mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 36,4mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 32,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Koňské maso, Petržel kořen, Sůl, Tymián sušený, Voda pitná, Bobkový list, Celer bulvový, Cibule, Petržel kořen, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jalovec, Mouka pšeničná hladká, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Jalovec, Mrkev kořen, Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sádlo vepřové škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Koňská pečeně a la zvěřina postup přípravy receptu:
1 | Maso vložíme do keramické nádoby, obložíme nastrouhanou kořenovou zeleninou, cibulí, bobkovým listem a nadrceným jalovcem. Zalijeme svařenou vodou se solí a octem a necháme 5 dní uležet. |
2 | Uleželé maso vyjmeme, osušíme, nasolíme a poprášíme moukou. Na pánvi rozpálíme sádlo a maso opečeme rovnoměrně ze všech stran. Přemístíme do kastrolu, na pánvi na výpeku osmažíme zeleninu z marinády a přidáme čerstvou kořenovou zeleninu. Orestovanou zeleninu přidáme i s tukem k masu, podlijeme vodou a zakryté dusíme 4 hodiny, maso občas otočíme a pravidelně podléváme, podle potřeby přidáváme vodu. Když je maso měkké, vyjmeme ho, šťávu povaříme s trochou jalovce a tymiánu, zjemníme smetanou a vrátíme maso nakrájené na plátky. |
Poznámka
Maso je nutné na 5 dní naložit.