Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 3670

Ingredience

1 špetka Citronová kůra
12 polévková lžíce Cukr krupice
150 g Kakao - prášek
3 polévková lžíce Mléko polotučné
3 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
1 balení Směs na přípravu buchet
2 polévková lžíce Strouhanka
1 kávová lžička Tresť rumová
250 g Tuk Hera jedlý
6 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 306 kcal
Kilojoule 1 280kJ
7% Sacharidy 24 g
31% Tuky 23 g
1% Sodík 27 mg
10% Bílkoviny 6 g

Dort čokoládový postup přípravy receptu:

1

Kynuté těsto připravíme dle návodu. Pokud děláme těsto doma, potřebujeme 300g.

2

Smícháme mléko s kakaem a cukrem a vše vaříme nad párou do zhoustnutí. Po vystydnutí vmícháme 5 žloutků a vejce.

3

Přidáme heru, smetanu, rumovou esenci, nastrouhanou citronovou kůru a promícháme.

4

Vymažeme dortovou formu a rozložíme do ní placku z kynutého těsta. Propícháme ji vidličkou a posypeme strouhankou.

5

Nalijeme na ni kakaovou směs. Dort potřeme zbylým žloutkem a pečeme 45 minut.

6

Prvních 20 minut nižší stupeň, poté zvýšíme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept