Jednoduchý recept

Jáhlové rizoto

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 65 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 36706
Kategorie: Rizota

Ingredience

2 ks Cibule
100 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
2 ks Hřebíček
200 g Jáhly - loupané proso
1 kávová lžička Kmín celý
100 g Kukuřice sladká v nálevu
400 g Kuřecí prsa
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
200 g Mrkev sterilovaná
8 ks Okurky nakládané
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 kávová lžička Pepř bílý
2 kávová lžička Sůl
200 g Sýr Eidam cihla 30%
1 kávová lžička Vegeta bylinková
1,1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 658 kcal
Kilojoule 2 753kJ
19% Sacharidy 69 g
29% Tuky 22 g
448% Sodík 9 g
84% Bílkoviny 47 g

Jáhlové rizoto postup přípravy receptu:

1

Do rendlíku vložíme omytá kuřecí prsa, přidáme (sůl 0.5 lžičky), hřebíček, očištěnou cibuli a kmín. Přilijeme 5 dl vody a pod pokličkou maso uvaříme doměkka. Vaříme přibližně 35-40 minut.

2

Mezitím jáhly spaříme 1 litrem vařící vody. Potom je dáme do hrnce s lžičkou soli, zalijeme je 5 dl vody a uvaříme doměkka. Vaříme je 35 minut.

3

Uvařené maso pokrájíme na kousky. Očistíme ještě jednu cibuli, drobně ji pokrájíme a v pánvi zpěníme dozlatova. Sterilovaný hrášek s mrkví a sterilovanou kukuřici scedíme a necháme odkapat.

4

Jáhly dáme do mísy, přidáme k nim maso, přidáme k nim odkapanou zeleninu, zpěněnou cibuli, pepř, Vegetu a vše dobře promícháme. Dochutíme podle chuti solí.

5

Směs dáme do pekáče vymaštěného olejem. Povrch rizota posypeme strouhaným sýrem a dáme do předem vyhřáté trouby zapéct.

6

Pečeme 20 minut při 200°C dozlatova.

7

Rizoto rozdělíme na talíře a ke každé porci dáme 2 ks sladkokyselých okurek a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept