Jáhlové rizoto - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jáhlové rizoto
Jáhlové rizoto
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 65 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 36706 |
Kategorie: | Rizota |
Ingredience
2 ks | Cibule |
100 g | Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
2 ks | Hřebíček |
200 g | Jáhly - loupané proso |
1 kávová lžička | Kmín celý |
100 g | Kukuřice sladká v nálevu |
400 g | Kuřecí prsa |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
200 g | Mrkev sterilovaná |
8 ks | Okurky nakládané |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 kávová lžička | Pepř bílý |
2 kávová lžička | Sůl |
200 g | Sýr Eidam cihla 30% |
1 kávová lžička | Vegeta bylinková |
1,1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 64g |
---|---|
Cholesterol | 70,0mg |
Draslík | 873,7mg |
Vláknina | 32g |
Vitamín A | 30,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,3mg |
Vitamín E | 2,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný, Hřebíček, Jáhly - loupané proso, Kmín celý, Mrkev sterilovaná, Okurky nakládané, Olej slunečnicový, Pepř bílý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kukuřice sladká v nálevu, Kuřecí prsa, Máslo čerstvé, Sýr Eidam cihla 30%, Vegeta bylinková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jáhlové rizoto postup přípravy receptu:
1 | Do rendlíku vložíme omytá kuřecí prsa, přidáme (sůl 0.5 lžičky), hřebíček, očištěnou cibuli a kmín. Přilijeme 5 dl vody a pod pokličkou maso uvaříme doměkka. Vaříme přibližně 35-40 minut. |
2 | Mezitím jáhly spaříme 1 litrem vařící vody. Potom je dáme do hrnce s lžičkou soli, zalijeme je 5 dl vody a uvaříme doměkka. Vaříme je 35 minut. |
3 | Uvařené maso pokrájíme na kousky. Očistíme ještě jednu cibuli, drobně ji pokrájíme a v pánvi zpěníme dozlatova. Sterilovaný hrášek s mrkví a sterilovanou kukuřici scedíme a necháme odkapat. |
4 | Jáhly dáme do mísy, přidáme k nim maso, přidáme k nim odkapanou zeleninu, zpěněnou cibuli, pepř, Vegetu a vše dobře promícháme. Dochutíme podle chuti solí. |
5 | Směs dáme do pekáče vymaštěného olejem. Povrch rizota posypeme strouhaným sýrem a dáme do předem vyhřáté trouby zapéct. |
6 | Pečeme 20 minut při 200°C dozlatova. |
7 | Rizoto rozdělíme na talíře a ke každé porci dáme 2 ks sladkokyselých okurek a podáváme. |