Recept

Pečená husí stehna s kroupami a hrachem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 155 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 130 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 36708
Kategorie: Maso

Ingredience

4 stroužek Česnek
2 ks Cibule
400 g Hrách
4 polévková lžíce Husí sádlo
900 g Husí stehna
1,5 kávová lžička Kmín celý
200 g Kroupy ječné
2 kávová lžička Majoránka
300 g Okurky nakládané
1 kávová lžička Pepř černý mletý
2,5 kávová lžička Sůl
2,2 l Voda pitná
2 dl Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

76% Kalorie 1,502 kcal
Kilojoule 6 285kJ
30% Sacharidy 108 g
116% Tuky 87 g
79% Sodík 2 g
106% Bílkoviny 60 g

Pečená husí stehna s kroupami a hrachem postup přípravy receptu:

1

Omytý sušený hrách a kroupy den předem namočíme do studené vody, každé zvlášť (celkem 1 litr vody).

2

Druhý den hrách dáme do hrnce s 8 dl čisté vody, přimícháme 1 lžičku soli, 1 lžičku majoránky a uvaříme ho doměkka. Do druhého hrnce dáme kroupy s 4 dl čisté vody a 0,5 lžičkou soli. Vše vaříme přibližně 60 až 80 minut, hlavně pomalu. Očištěný česnek prolisujeme.

3

Mezitím si očistíme a umyjeme husí stehna. Osolíme je (2 lžičky) a posypeme kmínem. Očištěné cibule pokrájíme nadrobno. Ve větší zapékací míse na rozpáleném husím sádle cibuli zpěníme, položíme na ni maso, přilijeme 1,5–2 dl vývaru a dáme do předem vyhřáté trouby péct. Prvních 30 minut maso dusíme pod pokličkou, pak poklici odložíme a stehna upečeme dozlatova. Průběžně je poléváme výpekem. Pečeme přibližně 60 minut.

4

Uvařený hrách a kroupy dáme do mísy, smícháme je, ochutíme prolisovaným česnekem, přidáme majoránku, 1–2 lžíce husího sádla, dochutíme solí, pepřem a vše dobře promícháme.

5

Upečená stehna vyjmeme ze zapékací mísy, do ní dáme směs hrachu s kroupami, stehna položíme navrch a dáme zpět do trouby zapéct asi na 15 minut.

6

Kroupy s hrachem rozdělíme na talíře, navrch dáme porci masa, přiložíme sladkokyselé okurky a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept