Kyselo krkonošské - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kyselo krkonošské
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 3671 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
3 ks | Brambory |
2 hrst | Houby sušené |
1 špetka | Kmín celý |
3 polévková lžíce | Mouka žitná celozrnná |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
400 ml | Voda pitná |
200 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 271,1mg |
Draslík | 464,3mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,3mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Kmín celý, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby sušené, Mouka žitná celozrnná, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kyselo krkonošské postup přípravy receptu:
1 | Smícháme žitnou mouku s vodou a dva dny necháme kvasit. |
2 | Namočené houby uvaříme, přidáme nakrájené brambory na kostičky. Opepříme, osolíme a přidáme špetku kmínu. |
3 | Zalijeme kváskem a do změknutí brambor povaříme. |
4 | Přidáme kysanou smetanu, ozdobíme nakrájeným vajíčkem a podáváme. |