Saltimbocca z telecích jater - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Saltimbocca z telecích jater
Saltimbocca z telecích jater
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 36710 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
10 dkg | Anglická slanina |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 l | Hovězí vývar základní |
750 g | Játra telecí |
100 g | Máslo čerstvé |
8 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
400 g | Rýže loupaná |
1 špetka | Šafrán |
12 ks | Šalvěj čerstvá |
1 špetka | Sůl |
100 g | Sýr Ementál (Primátor) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 63g |
---|---|
Cholesterol | 463,8mg |
Draslík | 627,5mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,7mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Česnek, Cibule, Hovězí vývar základní, Játra telecí, Rýže loupaná, Šalvěj čerstvá, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Šafrán, Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Saltimbocca z telecích jater postup přípravy receptu:
1 | V zapékací míse rozpálíme 3 lžíce oleje, přidáme cibuli a česnek a za stálého míchání orestujeme. |
2 | Přidáme rýži a šafrán a krátce osmahneme. Přilijeme vývar a vše promícháme. Přivedeme k varu, přikryjeme pokličkou, vložíme do předehřáté trouby a pečeme 40 minut při teplotě 180 stupňů Celsia. |
3 | Připravíme si kousky jater, na každý položíme lístek šalvěje a obalíme anglickou slaninou, kterou připevníme párátkem. |
4 | Na pánvi rozpálíme zbytek oleje a játra opečeme z každé strany 2 minuty. Pánev zakryjeme a játra udržujeme v teple. |
5 | Do rýže přimícháme ementál a máslo. Dochutíme solí a pepřem. |
6 | Na připravené talíře dáme kopečky rizota a na ně rozdělíme kousky jater zabalené ve slanině. |
Poznámka
Podáváme s teplým italským chlebem.