Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 36713
Kategorie: Koblihy, vdolky

Ingredience

200 g Brambory
30 g Cukr krupice
40 g Cukr moučkový
30 g Droždí
3 dl Mléko polotučné
500 g Mouka polohrubá
0,5 dl Olej slunečnicový
0,1 dl Rum
0,5 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 654 kcal
Kilojoule 2 735kJ
33% Sacharidy 120 g
13% Tuky 10 g
21% Sodík 424 mg
42% Bílkoviny 24 g

Masopustní koblihy postup přípravy receptu:

1

V hrnci s osolenou vodou uvaříme ve slupce brambory, které scedíme, necháme vychladnout, studené oloupeme a na jemném struhadle nastrouháme. Do teplého mléka přidáme droždí a na teplém místě necháme vzejít kvásek.

2

Do mísy prosejeme mouku, rozklepneme vejce, přidáme cukr, rum, nastrouhané brambory a vypracujeme těsto, které dáme na teplé místo 30 minut vykynout. Vykynuté těsto přeložíme na moukou posypaný vál, skleničkou vykrojíme kolečka a na vále je necháme ještě chvilku nakynout. Na pánvi rozpálíme olej, do něho vkládáme koblihy a pečeme je z obou stran dorůžova.

3

Upečené koblihy obalujeme v moučkovém cukru.

Poznámka

Koblihy podáváme studené, nejčastěji o masopustu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept