Recept

Telecí játra na šalvěji a bílém víně

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 36714

Ingredience

500 g Cibule
700 g Játra telecí
4 polévková lžíce Limetková šťáva
115 g Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
150 ml Víno bílé
3 polévková lžíce Šalvěj čerstvá

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 551 kcal
Kilojoule 2 304kJ
6% Sacharidy 21 g
44% Tuky 33 g
10% Sodík 201 mg
66% Bílkoviny 37 g

Telecí játra na šalvěji a bílém víně postup přípravy receptu:

1

Na pánvi rozpálíme polovinu másla a osmažíme na něm cibulku. Osmaženou cibuli odložíme stranou. Do pánve dáme zbytek másla, přidáme telecí játra a 5 minut je restujeme ze všech stran. Játra přemístíme na misku, zakápneme limetkovou šťávou a udržujeme v teple.

2

Do šťávy z jater přidáme 100 ml vína a asi 5 minut povaříme. Poté přidáme šalvěj a najemno nakrájenou cibuli a vaříme dalších 5 minut. Přidáme osmažená játra a vše ještě 4 minuty restujeme. Dolijeme zbytek vína, přidáme pažitku a vše důkladně promícháme. Dochutíme solí a pepřem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept