Koňské řízky v paprikové omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 270 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Koňské řízky v paprikové omáčce
Celkový čas: | 270 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 240 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 36716 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
100 g | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
800 g | Koňské maso |
30 g | Mouka pšeničná hladká |
100 g | Mrkev kořen |
2 g | Nové koření celé |
0,5 dl | Ocet kvasný lihový |
10 g | Paprika mletá sladká |
100 g | Petržel kořen |
100 g | Sádlo škvařené |
2 dl | Smetana 12% (konzumní) |
10 g | Sůl |
5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 74,1mg |
Draslík | 514,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 30,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer bulvový, Cibule, Koňské maso, Nové koření celé, Paprika mletá sladká, Petržel kořen, Sádlo škvařené, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Mrkev kořen, Ocet kvasný lihový, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Koňské řízky v paprikové omáčce postup přípravy receptu:
1 | Maso naložíme do strouhané kořenové zeleniny, přidáme bobkový list, nové koření, papriku a zalijeme svařenou vodou se solí a octem. Necháme marinovat 2 dny. |
2 | Maso vyjmeme, očistíme od zeleniny, nakrájíme na plátky, osolíme a opaprikujeme. Opečeme na rozpáleném sádle z obou stran a přendáme do kastrolu. Na pánvi osmažíme cibuli nadrobno a i s tukem ji přidáme do kastrolu. Podlijeme vodou a zakryté dusíme na mírném ohni 4 hodiny, občas maso otočíme a podléváme vodou. Když je maso měkké, zahustíme šťávu moukou s paprikou, zalijeme smetanou a povaříme. |
Poznámka
Maso je nutné nechat marinovat aspoň 2 dny.