Pohanka s brynzou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pohanka s brynzou
Pohanka s brynzou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 36724 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
15 g | Česnek |
80 g | Cibule |
300 g | Pohanka |
60 g | Sádlo škvařené |
120 g | Slanina vepřová |
15 g | Sůl |
200 g | Sýr Brynza |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 35,0mg |
Draslík | 109,2mg |
Vláknina | 837,5mg |
Vitamín A | 17,4mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,7mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Sádlo škvařené, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pohanka, Sýr Brynza mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pohanka s brynzou postup přípravy receptu:
1 | Pohanku dobře propláchneme pod tekoucí vodou, vložíme do hrnce s osolenou vroucí vodou a pozvolna vaříme asi 20 minut. Scedíme a necháme okapat. |
2 | Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, slaninu nakrájíme na drobné kostičky. |
3 | V pánvi rozehřejeme sádlo, přidáme kostičky slaniny, cibuli a smažíme, až bude cibule zlatavá. Nyní přisypeme česnek, krátce orestujeme a odstavíme. |
4 | Pohanku rozdělíme na talíře, posypeme rozdrobenou brynzou a přelijeme sádlem s cibulí a česnekem. |