Koňské závitky se slaninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 150 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Koňské závitky se slaninou
Celkový čas: | 150 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 36728 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Celer bulvový |
2 ks | Cibule |
800 g | Koňské maso |
40 g | Mouka pšeničná hladká |
100 g | Mrkev kořen |
0,5 dl | Ocet kvasný lihový |
2 dl | Olej rostlinný |
8 g | Paprika mletá sladká |
100 g | Petržel kořen |
50 g | Sádlo škvařené |
200 g | Slanina vepřová |
10 g | Sůl |
4 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 75,1mg |
Draslík | 574,7mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,6mg |
Vitamín E | 2,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Koňské maso, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Petržel kořen, Sádlo škvařené, Slanina vepřová, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Mrkev kořen, Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Koňské závitky se slaninou postup přípravy receptu:
1 | Maso naložíme do strouhané kořenové zeleniny a cibule, zalijeme svařenou vodou s octem a solí, necháme odležet do druhého dne. |
2 | Maso vyjmeme a očistíme od marinády, nakrájíme na plátky a naklepeme. Na každé maso položíme plátek slaniny, posypeme paprikou, osolíme, svineme do závitku a spíchneme párátky. Poprášíme moukou a opečeme na rozpáleném oleji ze všech stran. Přendáme i s výpekem do kastrolu, přidáme na sádle osmaženou cibulku nadrobno, podlijeme vodou a zakryté pozvolna dusíme 2 hodiny, dokud není maso měkké, průběžně podléváme vodou a otáčíme. Zaprášíme šťávu moukou, dosolíme a můžeme podávat. |
Poznámka
Maso je nutné nechat odležet do druhého dne.