Mušle se zelenou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mušle se zelenou omáčkou
Mušle se zelenou omáčkou
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 36731 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1600 g | Mušle srdcovky |
3 g | Pepř černý mletý |
15 g | Petržel - nať |
5 g | Sůl |
Omáčka | |
---|---|
5 stroužek | Česnek |
60 g | Cibule |
60 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
40 g | Petržel - nať |
3 polévková lžíce | Sherry brandy |
350 ml | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 243,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,6mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 66,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Mušle srdcovky, Sůl, Česnek, Cibule, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový extra panenský, Petržel - nať, Sherry brandy mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mušle se zelenou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Omáčka: rozmixujeme vývar, olej, sherry, česnek, cibuli, mouku a petrželovou nať. |
2 | Nalijeme do hrnce a 8 minut zvolna vaříme, až omáčka zhoustne. |
3 | Vložíme mušle, přikryjeme a znovu přivedeme k varu. |
4 | Vaříme 12 minut, až se mušle otevřou, hrncem občas zatřeseme. Mušle, které se neotevřely, odstraníme. |
5 | Uvařené mušle scedíme a dáme do vyhřáté polévkové mísy. Omáčku dobře zamícháme, pokud je příliš hustá, dolijeme vodou, příliš řídkou ještě povaříme, aby zhoustla. |
6 | Podle potřeby omáčku osolíme a opepříme a nalijeme ji na mušle. Ozdobíme nasekanou petrželovou natí a servírujeme. |