Recept

Mušle se zelenou omáčkou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 36731
Kategorie: Maso

Ingredience

1600 g Mušle srdcovky
3 g Pepř černý mletý
15 g Petržel - nať
5 g Sůl
Omáčka
5 stroužek Česnek
60 g Cibule
60 g Mouka pšeničná hladká T 650
4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
40 g Petržel - nať
3 polévková lžíce Sherry brandy
350 ml Vývar rybí

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 479 kcal
Kilojoule 2 004kJ
10% Sacharidy 37 g
14% Tuky 10 g
38% Sodík 769 mg
104% Bílkoviny 59 g

Mušle se zelenou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Omáčka: rozmixujeme vývar, olej, sherry, česnek, cibuli, mouku a petrželovou nať.

2

Nalijeme do hrnce a 8 minut zvolna vaříme, až omáčka zhoustne.

3

Vložíme mušle, přikryjeme a znovu přivedeme k varu.

4

Vaříme 12 minut, až se mušle otevřou, hrncem občas zatřeseme. Mušle, které se neotevřely, odstraníme.

5

Uvařené mušle scedíme a dáme do vyhřáté polévkové mísy. Omáčku dobře zamícháme, pokud je příliš hustá, dolijeme vodou, příliš řídkou ještě povaříme, aby zhoustla.

6

Podle potřeby omáčku osolíme a opepříme a nalijeme ji na mušle. Ozdobíme nasekanou petrželovou natí a servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept