Pohanková kaše se švestkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pohanková kaše se švestkami
Pohanková kaše se švestkami
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 36734 |
Kategorie: | Kaše |
Ingredience
50 g | Cukr vanilka |
60 g | Máslo čerstvé |
1200 ml | Mléko polotučné |
600 g | Pohanka |
300 g | Švestky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 32,0mg |
Draslík | 78,5mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,8mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Švestky mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Pohanka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pohanková kaše se švestkami postup přípravy receptu:
1 | Pohanku propláchneme pod tekoucí vodou, zalijeme vroucím mlékem a pozvolna vaříme 20 minut. Občas promícháme, aby se kaše nelepila ke dnu. |
2 | Švestky rozpůlíme a vypeckujeme. Pekáček vymažeme kouskem másla, vložíme do něj polovinu pohankové kaše, povrch rovnoměrně posypeme švestkami a zakryjeme druhou polovinou kaše. Povrch pokapeme dvěma lžícemi rozpuštěného másla a dáme zapéct. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 25 minut. |
3 | Zapečenou kaši rozdělíme na talíře, pocukrujeme a ještě teplou podáváme. |