Jednoduchý recept

Pohanková kaše se švestkami

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (74%)
ID receptu: 36734

Ingredience

50 g Cukr vanilka
1200 ml Mléko polotučné
60 g Máslo čerstvé
600 g Pohanka
300 g Švestky

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 594 kcal
Kilojoule 2 487kJ
25% Sacharidy 92 g
22% Tuky 17 g
0% Sodík 0 mg
31% Bílkoviny 17 g

Pohanková kaše se švestkami postup přípravy receptu:

1

Pohanku propláchneme pod tekoucí vodou, zalijeme vroucím mlékem a pozvolna vaříme 20 minut. Občas promícháme, aby se kaše nelepila ke dnu.

2

Švestky rozpůlíme a vypeckujeme. Pekáček vymažeme kouskem másla, vložíme do něj polovinu pohankové kaše, povrch rovnoměrně posypeme švestkami a zakryjeme druhou polovinou kaše. Povrch pokapeme dvěma lžícemi rozpuštěného másla a dáme zapéct. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 25 minut.

3

Zapečenou kaši rozdělíme na talíře, pocukrujeme a ještě teplou podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept