Šafránové ústřice - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Šafránové ústřice
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 36735 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
20 g | Kerblík |
50 g | Mrkev kořen |
3 g | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Pernod |
250 g | Pórek |
30 g | Řeřicha |
1 g | Šafrán |
350 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
5 g | Sůl |
500 g | Ústřice |
250 ml | Víno bílé |
250 ml | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 158,8mg |
Draslík | 698,2mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 1,3mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,2mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Kerblík, Řeřicha, Sůl, Ústřice, Víno bílé, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Pernod, Pórek, Šafrán, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Šafránové ústřice postup přípravy receptu:
1 | Ústřice vyjmeme z lastur a šťávu přecedíme do hrnku. Do hrnce dáme smetanu, víno, přidáme nakrájený pórek a mrkev. Uvedeme do varu a 7-10 minut povaříme, až zelenina změkne. Přilijeme šťávu z ústřic, nasekanou řeřichu, šafrán, pernod, citronovou šťávu, sůl a podle uvážení i cayenský pepř. Znovu přivedeme k varu, přidáme ústřice a zvolna vaříme, až změknou a na okrajích se mírně zkroutí. |
2 | Ozdobíme kerblíkem a servírujeme. |