Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 36735
Kategorie: Maso

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová šťáva
20 g Kerblík
50 g Mrkev kořen
3 g Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Pernod
250 g Pórek
30 g Řeřicha
1 g Šafrán
350 ml Smetana 33% (šlehačka)
5 g Sůl
500 g Ústřice
250 ml Víno bílé
250 ml Vývar rybí

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 508 kcal
Kilojoule 2 127kJ
7% Sacharidy 24 g
83% Tuky 62 g
42% Sodík 839 mg
31% Bílkoviny 18 g

Šafránové ústřice postup přípravy receptu:

1

Ústřice vyjmeme z lastur a šťávu přecedíme do hrnku. Do hrnce dáme smetanu, víno, přidáme nakrájený pórek a mrkev. Uvedeme do varu a 7-10 minut povaříme, až zelenina změkne. Přilijeme šťávu z ústřic, nasekanou řeřichu, šafrán, pernod, citronovou šťávu, sůl a podle uvážení i cayenský pepř. Znovu přivedeme k varu, přidáme ústřice a zvolna vaříme, až změknou a na okrajích se mírně zkroutí.

2

Ozdobíme kerblíkem a servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept