Jednoduchý recept

Chléb z pohankové mouky

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 70 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 36738

Ingredience

1 špetka Cukr moučkový
50 g Droždí
500 g Mouka pohanková
300 g Mouka pšeničná hladká
50 g Máslo čerstvé
15 g Sůl
15 g Tuk
1 ks Vejce slepičí
300 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 578 kcal
Kilojoule 2 417kJ
28% Sacharidy 100 g
17% Tuky 12 g
64% Sodík 1 g
28% Bílkoviny 16 g

Chléb z pohankové mouky postup přípravy receptu:

1

Do hrníčku rozdrobíme droždí, zalijeme troškou horké vody, přidáme špetku cukru, špetku hladké mouky a necháme na teplém místě vzejít kvásek. Do mísy nasypeme pohankovou mouku, osolíme, zalijeme vroucí vodou, promícháme a necháme vychladnout. K vychladlé mouce přidáme rozpuštěné máslo, přisypeme hladkou mouku, přilijeme kvásek a vypracujeme těsto, které necháme vykynout. Těsto znovu prohněteme a opět necháme 20 minut kynout.

2

Pekáček vymažeme tukem, vložíme do něj těsto, necháme ještě pár minut kynout, pak ho pomažeme rozkvedlaným vejcem a dáme péct. Pečeme ve vyhřáté troubě při střední teplotě asi 50 minut.

3

Chléb vyndáme, necháme vychladnout a používáme jako běžný pšeničný chléb.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept