Husa na zelenině - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 150 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Husa na zelenině
Celkový čas: | 150 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 36743 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Celer bulvový |
5 kg | Husa domácí |
5 g | Majoránka |
50 g | Máslo čerstvé |
50 g | Mouka pšeničná hladká |
100 g | Mrkev kořen |
2 g | Muškátový oříšek |
100 g | Petržel kořen |
100 g | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 400,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 1,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,1mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Husa domácí, Majoránka, Muškátový oříšek, Petržel kořen, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Mrkev kořen mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Husa na zelenině postup přípravy receptu:
1 | Husu očistíme, rozdělíme na poloviny a vložíme do hrnce s vodou. Osolíme, přidáme kořenovou zeleninu, sůl a pozvolna vaříme, dokud maso není měkké. |
2 | Husu vyjmeme a vývar prudce povaříme, aby zůstal asi 1 litr. Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, zředíme trochou vývaru, vlijeme do hrnce a krátce povaříme. Okořeníme, dosolíme, husu naporcujeme a vrátíme do omáčky. |
3 | Nakonec do omáčky vmícháme žloutky a můžeme podávat. |
Poznámka
1