Recept

Jehněčí kotleta na rozmarýnu

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 115 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 36745
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

12 stroužek Česnek
1 kg Jehněčí maso
300 g Kukuřice cukrová nakládaná
6 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
500 g Rajčata
1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 397 kcal
Kilojoule 1 662kJ
4% Sacharidy 15 g
27% Tuky 21 g
3% Sodík 51 mg
37% Bílkoviny 21 g

Jehněčí kotleta na rozmarýnu postup přípravy receptu:

1

Rajčata omyjeme, očistíme, nakrájíme na kostičky, rozmixujeme a vložíme do hrnce. Přivedeme k varu a 5 minut povaříme na mírném ohni. Osolíme, opepříme a přidáme rozmarýn, poté odstavíme.

2

Do kotlety uděláme nožem zářezy a do každého vložíme stroužek česneku.

3

V zapékací míse rozpálíme olej, vložíme do ní kotletu a zprudka ze všech stran opečeme. Přidáme rozmixovaná rajčata, zapékací misku přiklopíme víkem a vložíme do předehřáté trouby na 180 stupňů Celsia, pečeme 90 minut. Těsně před dopečením přidáme kukuřici a pečeme ještě asi 10 minut. Poté ihned podáváme.

Poznámka

Jako příloha se hodí opečené brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept