Koláč z podzimních plodů - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Koláč z podzimních plodů
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 36747 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
85 g | Máslo čerstvé |
175 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Vejce slepičí |
náplň | |
---|---|
2 polévková lžíce | Cukr krupice |
4 polévková lžíce | Cukr třtinový |
4 ks | Jablka |
1 hrst | Ostružiny |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
200 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Tresť vanilková |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 279,7mg |
Draslík | 186,4mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,2mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Vejce slepičí, Cukr krupice, Cukr třtinový, Jablka, Ostružiny, Skořice mletá, Tresť vanilková, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Koláč z podzimních plodů postup přípravy receptu:
1 | V robotu prošleháme mouku, cukr a máslo na drobenku. Přidáme vejce a znovu prošleháme. Těsto rozválíme a vyložíme jím máslem vymazanou a hladkou moukou vysypanou koláčovou formu o průměru 20cm. Dno několikrát propíchneme vidličkou a formu necháme 30 minut v chladu. |
2 | Potom na těsto položíme kolečko pečicího papíru, zatížíme fazolemi a korpus pečeme 10 minut ve středně vyhřáté troubě. Vyjmeme z trouby, papír s fazolemi odstraníme a pečeme ještě 10 minut. |
3 | Oloupaná, jádřinců zbavená jablka nakrájíme na plátky. Rozšleháme žloutky s cukrem, smetanou a vanilkovou trestí. |
4 | Jablka spolu s omytými ostružinami rozložíme na korpus, zalijeme připraveným krémem, poprášíme skořicí a pocukrujeme. |
5 | Koláč pečeme ve středně vyhřáté troubě 40-45 minut. Po upečení necháme vychladnout ve formě. |
Poznámka
1 lžíci mouky a másla použijeme na vysypání a vymazání formy.