Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 175 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 150 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 36749

Ingredience

250 g Anglická slanina
2 ks Bobkový list
2 ks Cibule červená
1 kg Jehněčí maso
1 polévková lžíce Majoránka
2 polévková lžíce Martell cognac
4 ks Mrkev kořen
3 polévková lžíce Olej olivový
100 g Olivy černé
2 polévková lžíce Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
250 g Rajčata
1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
1 špetka Sůl
2 polévková lžíce Tymián čerstvý
500 ml Víno bílé
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 726 kcal
Kilojoule 3 036kJ
5% Sacharidy 20 g
365% Tuky 274 g
27% Sodík 541 mg
46% Bílkoviny 26 g

Selský pekáč postup přípravy receptu:

1

Jehněčí maso omyjeme, očistíme a vložíme do pekáče, přidáme bílé víno, koňak, olej, bobkový list, česnek, tymián, sůl a pepř. Vše důkladně promícháme. Pekáč přiklopíme poklicí a necháme přes noc marinovat.

2

Před pečením do pekáče vložíme na kostičky nakrájenou slaninu, mrkev, cibuli, rajčata, olivy a najemno nasekanou petrželku, pažitku, rozmarýn a majoránku. Vše promícháme.

3

Pekáč vložíme do předehřáté trouby a pečeme 150 minut při 180 stupních Celsia. Během pečení několikrát promícháme.

4

Před podáváním posypeme nasekanou pažitkou.

Poznámka

Jako příloha se hodí vařené brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept